In mijn vorige blog heb ik aangegeven dat de arts mijn ziektebeeld in kaart wil brengen. Dit gaan ze doen door verschillende onderzoeken. Om het makkelijk te maken nemen ze me op in het ziekenhuis. De laatste weken ben ik totaal niet lekker geweest en is mijn energielevel ver te zoeken. Ik ben blij dat er nu artsen naar gaan kijken en heb het gevoel serieus genomen te worden. De eerste opnamedag zit erop. 

Om 10.00 uur moest ik aanwezig zijn op het opnameplein. Hier had ik een korte intake met een apothekersassistent en een verpleegkundige. De standaard dingen worden dan besproken. Het blijft vreemd dat je met een 'deskundige' praat en je zelf je eigen ziektebeeld moet schetsen en uitleggen. Dit is natuurlijk omdat het zo zeldzaam is, maar het blijft een vreemd gevoel afgeven. 

Om half elf werd ik op de afdeling verwacht. Ze hebben in dit ziekenhuis eenpersoonskamers. Prettig en erg luxe. Je hebt een privébadkamer en gewoon echt je privacy. Dit is voor mij erg prettig, omdat ik door de medicatie heel erg snurk. Ik schaam me daar erg voor en daarom voel ik me een last als ik bij iemand in de buurt moet slapen. Een eigen kamer is dus erg welkom. 

Om elf uur stond het eerste onderzoek al gepland. Een buikecho. Toch wel vreemd.. Je hebt een kinderwens en die moet je parkeren en dan krijg je toch je eerste echo haha. De echo was gevoelig, maar de arts zei niets vreemds op de echo te ontdekken. Vervolgens heb ik gelijk een CTscan gekregen. 

In de middag heb ik een gesprek met de longarts gehad en een gesprek met de dienstdoende zaalarts en co-assistent. Het gesprek met de zaalarts heeft anderhalf uur geduurd. Dit was best een pittig gesprek. Hierin kwam naar voren dat mijn lichaam eigenlijk aangeeft het niet meer te trekken en dat ik ook steeds minder positief en optimistisch begin te raken. Dat het bij mij ook langzaam op begint te raken, terwijl ik me juist sterk probeer te houden. 

De komende dagen krijg ik bijna alle soort artsen te zien die er zijn en gaan ze nog verschillende onderzoeken verrichten. Nu ben ik vooral erg moe na vandaag en hoop ik dat ze door deze opname en onderzoeken een duidelijker beeld krijgen, waardoor ze mij een duidelijker beeld kunnen geven van een eventuele toekomst.