Het is herfstvakantie. De afgelopen zomer heb ik ondanks mijn ziekte veel gewerkt om in de herfstvakantie wat leuks te gaan doen met mijn partner. We hebben een paar dagen Disneyland geboekt. Ik ben hier nog nooit geweest en dit is toch wel iets wat op mijn Bucket list staat(niet dat ik echt een Bucket list heb, maar oké zaken die ik graag nog eens zou willen doen).

Dinsdagmiddag zijn we met de auto vertrokken naar Parijs. In de avond zijn we aangekomen bij het hotel, wat aangesloten zit bij het park. Het is een tweesterrenhotel en wij hebben van te voren geen idee wat ons te wachten staat en hopen op in ieder geval een redelijk bed. Eenmaal aangekomen is het een hartstikke groot en netjes hotel. Mooie kamer en prima bedden. De douche is alleen tien centimeter te laag, dus dat wordt gebukt douchen. We drinken nog wat in het café en gaan lekker naar bed. Bijkomen van de reis en energie tanken voor de volgende dag.

Op woensdag gaan we het park in. We hebben voor beide parken kaarten. We starten met het Moviepark. Het is best een koude herfstdag maar dat mag de pret niet drukken. Het park is best een leuk pretpark, maar niet echt het magische gevoel wat ik van Disney had verwacht. Ik moest en zou Minnie Mouse oren halen en dit heb ik dan ook geregeld. In de middag zijn we naar het andere park, het grotere park gegaan. Bij de ingang van het park had je al direct het wauw gevoel. Hier was het magische effect wat ik had verwacht. Echt een stap uit de werkelijkheid. Ik voelde mezelf een klein en gelukkig kind. De volledige sfeer riep zoveel blijheid en geluk in me op. Fijn om dit gevoel samen met mijn partner te kunnen delen. Ik heb mijn ogen uitgekeken. Veel gelopen, foto’s gemaakt, samen gelachen. Een heerlijke dag gehad. We hadden vernomen dat om 22.00 uur een vuurwerkshow zou zijn. Dit gingen we alleen niet meer redden. Er was zoveel te zien en te doen, waardoor we veel hadden gelopen en lichamelijk dus helemaal gesloopt waren. Om die reden hebben we besloten de bus terug naar het hotel te pakken en te rusten. De volgende dag zouden we het wat rustiger aanpakken, zodat we de show wel konden meemaken. Zo gezegd, zo gedaan. De volgende dag hebben we weer een prachtige dag gehad in het park. Het zonnetje scheen en het was een stuk minder koud. We hebben ervoor gekozen om wat meer pauzes te nemen en wat vaker te zitten. Dit was ook wel nodig, want mijn lichaam deed overal pijn en mijn energie was ver te zoeken. Toch wilde ik proberen het beste uit mijn dag te halen en samen optimaal te genieten. De volgende keer dat ik zoiets ga doen, heb ik besloten te kiezen voor een rolstoel. Dit is toch teveel gevraagd van mijn lichaam, maar ik heb genoten. We hebben deze dag ook gebruikt om wat souvernirs te halen voor onszelf, maar ook voor familie. Zo hebben we een herinnering aan een paar geweldige dagen. Een magisch gevoel en even een stap uit de werkelijkheid. Optimaal genieten. Als je ziek bent, draait je hele leven om het ziek zijn en is het lastig om daar los van te leven en te handelen. Deze twee dagen hebben hier wel even voor gezorgd. Ik begrijp nu waarom ernstig zieke kinderen de kans krijgen om naar Disneyland te gaan. 

Op de terugweg naar huis hadden we een welnesshotel geboekt. Dit was ook echt wel nodig, want lichamelijk waren deze dagen erg zwaar geweest. Zo konden we nog even bijtanken en ontspannen, voordat we terug zouden stappen in de werkelijkheid. En nog even van elkaar genieten. Tijdens het avondeten kreeg ik echter de klap. Toen gaf mijn lichaam aan dat ik inderdaad teveel gedaan had en mijn lichaam het eigenlijk niet aankon. Ik had weer een extreme pijnaanval. Twee happen van mijn avondeten heb ik kunnen nemen, om vervolgens niet meer te kunnen zitten van de pijn. Wat baalde ik hier ontzettend van. Ik had graag nog even samen met mijn partner in onze bubbel gezeten en genieten van elkaar en een heerlijke maaltijd. Echter werd ons dit niet gegund. Zodra ik zo een extreme pijnaanval krijg, gaat dit gepaard met een opvlieger. Ik ben dus buiten gaan staan in de frisse lucht in de hoop dat dit zou helpen. Na een kwartier en een aantal pillen werd het duidelijk dat het voorlopig niet af zou nemen en ik dus niet in staat was om mijn maaltijd te nuttigen evenals aan tafel te gaan zitten. Mijn partner heeft afgerekend en we zijn samen naar de auto gegaan. Ik voelde me ontzettend schuldig voor het verpesten van de avond. Dit is natuurlijk onzin en dat vindt mijn partner ook, maar toch voel ik me schuldig. 

Mijn partner had voor mij een arrangement geboekt met gezichtsbehandeling en een ontspanningsmassage. Hier had ik ontzettend veel zin in, maar door de pijn wist ik niet of ik dit wel door moest laten gaan. Ik hoopte dat de pillen op tijd aan zouden slaan, zodat ik de behandeling toch mee kon maken. Eenmaal terug in het hotel zijn we gelijk naar de welness gegaan. Thuis ga ik ook weleens heet douchen bij een pijnaanval en dit wil soms een kleine verlichting bieden. Het duurde even, maar toch nam de pijn met kleine beetjes af. Vervolgens ben ik de whirlpool uit gaan proberen en dit was echt een uitkomst. Na een kwartier was ik zo goed als pijnvrij en voelde ik me enkel nog zwak. Des te meer reden om in de toekomst een Jacuzzi in de tuin te zetten ;), alleen nog even het geld ervoor hebben haha. Gelukkig was ik dus in staat om mijn behandeling aan te gaan en wat was dit fijn. Zeker op dit moment, omdat mijn lichaam zo zwak is na een pijnaanval, was het heerlijk om even volledig te kunnen ontspannen. Dit is dus zeker iets wat ik vaker wil gaan doen. 

Tijd vliegt voorbij als je het naar je zin hebt en dat is ook zeker zo. Deze dagen zijn ontzettend snel gegaan, maar ik heb onwijs genoten en hoop dat er nog meer van zulke herinneringen gemaakt mogen en kunnen worden. naamloos