Het gaat weer iets beter met me.

Nu de antibiotica goed aanslaat gaat het stukken beter met me dan een week geleden. Ik kan weer wat meer en heb bijna geen pijn, als ik mijn medicatie op tijd inneem.

Het is een waslijst aan medicatie wat ik op dit moment moet slikken, maar dat is helaas niet anders. Mijn partner heeft een medicijnendoos voor mij geregeld, waarin mijn pillen gestructureerd zitten. Op die manier vergeet ik minder snel een pil in te nemen en gaat dit goed. Op dit moment slik ik naast een antibioticakuur van een week het volgende:

Ochtend40mg oxycodon lang2 paracetamol1 omeprazol 40 Mg prednison1 magnesiumpil1 metoclopramide

Middag1 magnesiumpil2 paracetamol1 oxycodon 5 Mg kort

Avond 1 metoclopramide40 Mg oxycodon lang1 magnesiumpil2 paracetamol 1 calciumtablet

Nacht2 paracetamol 1 oxycodon 5 Mg kort

Behoefte

1 metoclopramide 1 oxycodon 5 Mg kort

Tot voor kort was ik slecht in het slikken van pillen. Een paracetamol splitste ik in vier stukken om hem in te kunnen nemen. Ik kan je vertellen dat het slikken van pillen inmiddels een stuk beter gaat. Dit leer je op een gegeven moment wel.

De gehele dag ben ik ontzettend moe. De afgelopen dagen ben ik op de dansschool geweest en heb ik een dansje geprobeerd te dansen. Dit ging redelijk. Eén rondje over de vloer en ik was uitgeput, maar het was heerlijk om weer even op de vloer te kunnen staan. Eenmaal thuis was ik wel volledig uitgeblust en geen energie meer. Ook ga ik zo nu en dan even mee om boodschappen te doen en probeer ik een klein beetje in het huishouden te doen. De vaatwasser even uitruimen of zoals vandaag een klein beetje wasgoed strijken. Waar ik die dingen normaal gesproken in een paar minuten deed, ben ik er op dit moment veel langer mee bezig. Toch geeft het me een voldaan gevoel om weer even wat gedaan te hebben. Het begint wel te knagen dat ik daarna gelijk zo moe ben, dat ik weer moet gaan slapen. Mijn energielevel is erg laag en ik ben voortdurend moe. Ik zou zoveel willen doen, maar dat lukt gewoon niet door de vermoeidheid. Dat is soms wel frustrerend, maar ik kan er weinig aan veranderen en zal me er dus maar aan over moeten geven. Wel merk ik dat mijn energielevel iets meer is dan een week geleden, wat er natuurlijk voor zorgt dat ik alweer iets meer kan dan enkel op de bank te liggen. Daar ben ik al erg blij mee, maar ik wil natuurlijk meer.

Als ik voorheen onrustig was, me verveelde of iets dergelijks zocht ik afleiding in bewegen. Heerlijk een stukje fietsen, even schoonmaken of dansen. Dit is iets wat op dit moment natuurlijk moeilijk gaat en waar ik mezelf bij neer zal moeten leggen. Ik zal dus op zoek moeten gaan naar iets anders wat ontspanning geeft en wat ik ook kan doen als ik rust nodig heb. Dit wordt voor mij nog even een zoektocht.