Cecilia Tabak

Student leraar Nederlands

Posts from 2018

Ziekenhuisopname dag 2

Een slechte nacht gehad, maar die heb ik thuis ook. Veel liggen woelen en niet echt kunnen slapen. Nou heb ik ook geen lekker kussen, dus maar gevraagd of mijn partner mijn kussen mee kan nemen van huis. De ochtend begon zoals gewoonlijk met pillen. Vervolgens lag ik eindelijk te slapen toen ik wakker gemaakt werd voor het ontbijt. Tijdens het ontbijt werd ik gehaald voor een hartecho. Het eerste onderzoek van vandaag. Ze stonden klaar met een rolstoel. Ik kan wel lopen hoor, maar dat mag niet. Ze willen dat ik plaatsneem in een rolstoel en op die manier vervoerd wordt naar mijn onderzoek.

Continue reading
Ziekenhuisopname dag 1

In mijn vorige blog heb ik aangegeven dat de arts mijn ziektebeeld in kaart wil brengen. Dit gaan ze doen door verschillende onderzoeken. Om het makkelijk te maken nemen ze me op in het ziekenhuis. De laatste weken ben ik totaal niet lekker geweest en is mijn energielevel ver te zoeken. Ik ben blij dat er nu artsen naar gaan kijken en heb het gevoel serieus genomen te worden. De eerste opnamedag zit erop. 

Continue reading
Gespecialiseerde arts

Eindelijk heb ik een arts gevonden die gespecialiseerd is in de ziekte en gericht onderzoek kan doen. 16 november ben ik in Amersfoort in het ziekenhuis geweest en heb ik de arts gesproken.

Continue reading
Disneyland Parijs

Het is herfstvakantie. De afgelopen zomer heb ik ondanks mijn ziekte veel gewerkt om in de herfstvakantie wat leuks te gaan doen met mijn partner. We hebben een paar dagen Disneyland geboekt. Ik ben hier nog nooit geweest en dit is toch wel iets wat op mijn Bucket list staat(niet dat ik echt een Bucket list heb, maar oké zaken die ik graag nog eens zou willen doen).

Continue reading
Oktober 2018

Het gaat eigenlijk best redelijk met me. Ik heb de diagnose redelijk geaccepteerd, denk ik, en ik probeer het beste uit mijn leven te halen. Ik voel me nog steeds niet lekker en heb nog steeds regelmatig pijn, maar het gaat eigenlijk wel. Ik heb een artikel gevonden waarin de ziekte verder uitgelegd staat. https://mens-en-gezondheid.infonu.nl/ziekten/126452-egpa-css-chronische-ontsteking-bloedvaten-longen-en-hart.html

Continue reading
Prednison slaat aan..

Het is alweer een tijdje geleden dat ik wat geschreven heb en dat is eigenlijk alleen maar een goed teken. Sinds een week of drie gaat het een stuk beter met mij. We zijn even een weekje naar Griekenland op vakantie geweest en dat heeft ons erg goed gedaan. Even ontspannen en ontsnappen uit de situatie waar we een half jaar geleden in beland zijn geraakt. Heerlijk genoten van het lekkere weer, goed gezelschap, prachtig landschap en natuur, lekker eten en lekkere cocktails. Vlak voordat we naar Griekenland vertrokken had ik mijn behandelend arts uit het AMC gesproken. Op de CTscan was zichtbaar geworden dat de ontstekingen aan het verminderen waren. Dit betekent dat de prednison aanslaat en er dus geen chemo nodig is om de ziekte tot rust te brengen. Een hele opluchting!!

Continue reading
Onbegrip

Inmiddels weet ik al een paar weken dat ik ziek ben. Sindsdien is er veel over mij heen gekomen. In mijn hoofd speelt het eigenlijk de hele dag wel rond. Veel mensen uit mijn omgeving vragen zich af hoe het met mij gaat en wat er allemaal aan de hand is. Hoe het kan dat ik ineens ziek ben en of ik nog wel beter ga worden. Het is fijn als mensen in je omgeving meeleven en begrip tonen voor de situatie. Toch merk ik ook veel onbegrip, want echt begrijpen wat ik doorsta doen er niet zoveel. Dit kan ik men ook zeker niet verwijten, want tot voor kort begreep ik zelf denk ik niet helemaal wat een ziekte met een mens doet. Het lastige is natuurlijk ook dat ik onzichtbaar ziek ben. Je ziet het namelijk niet aan mij. Dit maakt het misschien nog lastiger om het te begrijpen.

Continue reading
Langzaam opbouwen

De laatste dagen ben ik heel erg bezig geweest om het ‘normale’ leven weer een beetje op te pakken. Heerlijk is het om weer even wat meer te kunnen doen. Het gaat nog steeds niet zoals het ging voordat ik ziek werd, maar daar zal ik me bij neer moeten leggen.

Continue reading
‘Slapeloze’ nachten…

Nacht drie waarin mijn hoofd maar blijft malen, terwijl mijn lichaam helemaal op is. Nadenken over hoe ik kan leren leven met een ziekte als EGPA, waarin mijn energielevel waardeloos is. 

Continue reading
EGPA/GPA

Bij de arts is er uitgekomen dat ik waarschijnlijk EGPA (Eosinofiele Granulomatose met PolyAngiitis) heb i.p.v. GPA.

Continue reading

Gebruikersmenu

Blog