Wanneer prednison niet afdoende is, wordt er gezocht naar een medicijn dat wel helpend zal zijn. Na de opvlammingen in 2019 zijn we dan ook gestart met de Azathioprine. Dit is een zwaarder medicijn dan de prednison, maar nog steeds minder zwaard dan de immunosuppresiva's. Het grote voordeel aan dit medicijn: je mag ermee zwanger raken als je stabiel genoeg bent. En laat dit nou net mijn grootste wens zijn.

Aan elk medicijn zitten nadelen en mogelijke bijwerkingen. Voordat ik dit medicijn kreeg, moest mijn bloed getest worden. Enkel met bepaalde cellen, kon dit medicijn werken. Gelukkig heb ik deze cellen en zijn we gestart met het medicijn. Eerst op een lagere dosis om te kijken of mijn lichaam er goed op reageerde. Ik deed het er heel goed op en mocht dus opbouwen naar de benodigde dosering. 

Dit liep heel anders dan gepland.. Het is febrauri 2020 en het leek allemaal goed te gaan en ik was erg optimistisch. Een zeldzame mogelijke bijwerking van dit medicijn was een alvleesklierontsteking. Ik had enorme koliekpijnen in mijn buik en rug, maar ik weigerde te erkennen dat dit door het medicijn zou komen. Als dit medicijn niet zou werken, zou ik op een medicijn komen waarbij ik niet zwanger mag raken. 

Na drie dagen heel veel pijn, waarop ik op de donderdag op school zat en zelfs mijn lessen niet meer fatsoenlijk kon geven, toch maar besloten te bellen. Om 16.00 uur de auto ingestapt om bloed te laten prikken in het MeanderMC Amersfoort. Ik was om 18.00 uur weer terug thuis en nog geen tien minuten later werd ik gebeld om mijn spullen te pakken en ter opname naar het ziekenhuis te komen. Alles wees erop dat ik een alvleesklierontsteking heb en ik mocht niet meer zelf rijden. 

Inmiddels al zo vaak abrupt naar het ziekenhuis moeten gaan, dat ik met 5 minuten mijn tas had gepakt en samen met mijn partner naar het ziekenhuis gereden. Per direct is het medicijn Azathioprine stopgezet met de mededeling hier allergisch voor te zijn. Door middel van veel vochttoediening was ik er met een weekend weer bovenop en was ik op dinsdag alweer aan het werk. 

In plaats van de Azathioprine kreeg ik Cellcept voorgeschreven. Het is met dit medicijn echter niet toegestaan om zwanger te raken, dus dit wordt weer even uitgesteld.